juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Jonathan med personal brinner för markarbeten

Nylagda stenar av Lillemäe Sten & Anläggning utanför kontor

I Lillemäe Sten & Anläggning AB brinner man för markarbeten. Med sitt breda koncept avseende allt från husgrunder till trädgårdsanläggning och stensättning vänder man sig till både privatpersoner och företag som eftersträvar noggranna och högkvalitativa insatser. Den goda utvecklingen i företaget gör att man nu söker efter nya medarbetare.

Jonathan Lillemäe hade många års erfarenhet av stensättningsbranschen när han 2016 grundade den egna firman Lillemäe Sten & Anläggning AB. Företaget sysselsätter åtta personer och erbjuder bland annat stenläggning av exempelvis torg och uppfarter men även allt som rör anläggningsarbete – från mark till färdig platta.
– Vi brinner för markarbeten. Med vår långa erfarenhet och breda kompetens kan vi bistå med allt som rör markarbete för såväl privatpersoner som företag och kommuner, säger Jonathan som vi träffar på företagets anläggning i skånska Perstorp.

Varierande projekt
Han berättar att företagets huvudsakliga upptagningsområde sträcker sig över Skåne och Blekinge, men att man ibland åtar sig mer långväga uppdrag än så. Genom åren har företaget således varit involverat i ett flertal nämnvärda projekt, varav Jonathan gärna nämner stenläggningen av Clemenstorget i Lund under fjolåret, samt ett pågående projekt vid Fröknegårdsskolan i Kristianstad. Just nu bistår man även i arbetet med utomhusmiljöer i anslutning till ett lägenhetshus I Skepparslöv.

Söker personal
Entusiasm och kunskap är begrepp som Jonathan Lillemäe gärna lyfter fram när han förklarar företagets framgångar. Firman har sett en mycket stark utveckling de senaste åren och har under flera år fördubblat sin omsättning. En annan förklaring är tillgången till ändamålsenliga maskiner. Jonathan hyr ofta in maskiner men förfogar även själv över bland annat två hjullastare, en Terex 110 och en Giant 337.
För att fortsätta expandera hoppas Jonathan kunna rekrytera nya medarbetare.
– Alla mina anställda erbjuds kollektivavtal och firmabil, men också en arbetsplats där vi har roligt tillsammans, där det är högt i tak och där folk faktiskt stannar kvar. Vi har låg personalomsättning, konstaterar Jonathan Lillemäe och uppmanar intresserade personer att höra av sig.

Intervju: Axel Eriksson