april 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

StudentConsulting – en halv miljard i tillväxt på två år och branschens nöjdaste kunder

x

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande bemannings-, vikarie- och rekryteringsföretag, specialiserat på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Rekryteringsnätverket består av fler än 17 000 kundbeställare och drygt 450 000 kandidater på 206 uppdragsorter i Sverige, Norge och Danmark. Under de senaste två åren har StudentConsulting vuxit organiskt med en halv miljard till en omsättning på 1,6 miljarder kronor – det innebär en tillväxt på 51 procent. Med missionen att varje dag tillsätta fler människor i jobb för branschens nöjdaste kunder har StudentConsulting under det senaste året tillsatt 20 185 jobb, samt åter igen fått utmärkelsen branschens nöjdaste kunder.

För åttonde året i rad placerar sig StudentConsulting på en förstaplats i imagemätningen ”Svenska Näringslivets Beslutsfattare” som varje år genomförs av Evimetrix.
– För att nå framgång i bemannings- och rekryteringsbranschen och uppnå hög kundnöjdhet är service och pålitlighet absolut viktigast. Kompetens och erfarenhet samt tillgänghet bidrar också i hög uträckning till branschens nöjdaste kunder, säger Peter Wissing ansvarig för undersökningen.
– Vi jobbar väldigt mycket med att säkerställa branschens nöjdaste kunder och därför är det så kul att vi åter igen har fått den utmärkelsen. Mycket handlar om att vi är ledande på flexibel bemanning och vikarier, samtidigt som vi är en talangkanal och slussar ut framtidens medarbetare till våra kunder genom att de hyr in och sedan övertar våra konsulter, eller genom rekryteringar. Jag är så otroligt stolt över de senaste två åren där vi kunnat skörda fullt ut på vårt ledande bemannings-, vikarie- och rekryteringssystem SC Jobbot som vi har utvecklat i över 20 år, säger Tobias Lindfors VD på StudentConsulting.
Det långsiktiga utvecklandet har genererat fina resultat och framgångar under många år där StudentConsulting blivit Gasellvinnare fyra gånger i Norrbotten, utsett till Sveriges snabbast växande företag tre gånger och blivit tvåa två gånger. Tobias Lindfors blev Årets Företagare i Sverige 2010 och var då den yngste att ta emot priset. Han blev Årets grundare och entreprenör i Sverige 2011, och 2017 tog Tobias emot kungliga Näringslivsmedaljen för framstående entreprenörskap. 2019 blev StudentConsulting utsett till Mästargasell av Dagens Industri och är därmed det bolag som vunnit Gasellpriset flest gånger i Sverige. Denna framgång har nu följts upp med en otrolig tillväxt de senaste två åren.

Störst på vikarier inom skola
StudentConsulting är störst i Sverige på vikarier inom skola, mycket tack vare att StudentConsulting har det ledande bemannings-, vikarie- och rekryteringssystemet SC Jobbot. StudentConsulting jobbar med många kommuner från norr till söder, bland andra Luleås, Bodens, Lerums, Haninges, Nynäshamns, Huddinges och Tyresös kommuner.
Barn- och utbildningsförvaltningen på Luleå kommun beslutade att lägga ut hela sin vikariehantering på StudentConsulting – allt från förskola, grundskola och gymnasieskola till Vuxenutbildningen. Uppdraget styrs utifrån rekryteringssystemet SC Jobbot som hanterar hundratals beställningar per dag med resurser från en personalpool som består av fler än 300 lärarvikarier, innefattandelärarstudenter, pensionerade förskollärare och lärare samt heltidsanställda inom förskola och skola. Många dagar beställs det över tusen timmar.
– Vi är otroligt nöjda med att vi har lagt ut hela vikariehanteringen inom skolan för Luleå kommun på StudentConsulting. StudentConsulting står för en väldigt hög leveranssäkerhet och mycket god kvalitet på lärarvikarier. Den höga kvalitén syns också i att Luleå kommun övertar lärarvikarier i form av fasta anställningar, vilket gör att samarbetet innefattar daglig bemanning av lärarvikarier samt bidrar till att lösa kompetensförsörjningen, säger Maarit Enbuske, Skolchef Luleå kommun.
– Alla är vinnare i denna lösning då vi tack vare vårt samarbete med StudentConsulting varje dag möter kompetenta lärarvikarier som bidrar till väldigt hög leveranssäkerhet. Detta leder till en positiv arbetsmiljö och att Luleå kommun fortsätter vara en attraktiv arbetsgivare där vikarierna vill jobba kvar, då vi även ger möjlighet till fortsatt anställning, vilket facken självklart självklart ser som glädjande, säger Maarit Enbuske.
Tobias Lindfors VD på StudentConsulting håller med och fortsätter:
– Våra lärarstudenter får viktig arbetslivserfarenhet och samtidigt möjligheten att hitta sin framtida arbetsplats tack vare detta. Pensionärerna är också väldigt nöjda med att kunna hoppa in och arbeta när de har möjlighet och de är mycket uppskattade av sina gamla kollegor.

Text: StudentConsulting