april 19, 2024

Kökskvalitet behöver inte vara dyrt

I JM’s Träinredning AB är det hantverket och den lokala förankringen som präglar verksamheten. JM’s Träinredning tillverkar kök och inredningslösningar, och allt anpassas efter kundernas önskemål. Hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser är företagets filosofi.

Jonas Kellgren startade JM’s Träinredning tillsammans med sin bror 1997. I den 18 kvadratmeter stora lokalen hemma i källaren började de tillverka båtinredningar, men över tid breddades arbetsuppgifterna till att även innefatta kök och andra inredningsprodukter. Bara tre år efter starten bestämde de sig för att satsa på den egna verksamheten på heltid. Vid det laget hade de börjat tillverka och montera kök även åt företag, och när de sedermera investerade i en NC-fräs kunde de även addera skåp och skåpsluckor till konceptet. 2006 anslöt möbelsnickaren Peter Gillebo och idag är det han, som tillsammans med bröderna Kjellgren, äger och driver bolaget med sina tolv anställda.

Brett koncept
JM’s Träinredning är specialiserat på att tillverka kök och inredningar enligt kundens önskemål. Verksamheten utgår från Västerås och täcker ett upptagningsområde som sträcker sig i en tio mils radie från hemorten.
– Vi riktar oss främst till privatpersoner och företag men har successivt även börjat arbeta inom den offentliga sektorn. Många kanske inte är medvetna om vårt breda utbud – idag kan vi erbjuda allt från kök till bokhyllor, glasbyten och tv-bänkar. Vi har även kompetens inom byggnadssnickeri och kan hantera allt från gipsning av tak och väggar till arbete med fönster och golv. När det gäller köksrenoveringar kan vi åta oss totalentreprenader. Vi säljer även kök för självmontering, men erbjuder naturligtvis även monteringstjänster, upplyser Jonas Kjellgren.
Han berättar att JM’s Träinredning tillverkar kök i alla prisklasser och också kan bistå med byte av köksluckor. Egen produktion bidrar till att göra företaget konkurrenskraftigt.
– Vi vill förmedla budskapet om att kvalitet inte behöver vara dyrt, understryker Jonas Kjellgren och nämner att trenderna inom köksdesign ständigt förändras.
– Under senare år har vi sett en ökning av blandade färger, mjuka pastellfärger och en återgång till mörkare trätoner. Möjligheten att arbeta med olika stilar och skapa egen design är något vi tycker är roligt.

Seriösa och noggranna
Många av JM’s Träinrednings anställda har varit företaget troget i mer än tio år och har således gedigen kunskap.
– Alla fungerar bra tillsammans, och vår förmåga att tänka långsiktigt gör att vi kan leverera hög kvalitet. För oss är det av största vikt att vi är seriösa och noggranna. Vi lämnar konkurrenskraftiga offerter och strävar efter att erbjuda trygghet för våra kunder. Socialt ansvar och tydlig kommunikation är viktigt för oss eftersom vi arbetar i andras hem. Våra kunder ska känna sig helt trygga när de lämnar över sina nycklar till oss, betonar Jonas Kjellgren.
Jonas har noterat en stadigt växande efterfrågan, inte minst under pandemin när många ville förändra sina hem.
– Även under lågkonjunktur märker vi endast en marginell skillnad. Jag tror att vi kommer att fortsätta att växa och vara framgångsrika. Att göra ett bra jobb och förvalta vårt goda rykte är det som driver oss framåt, säger Jonas som trivs ypperligt med sitt jobb.
– Vi har en stor passion för det vi gör. Att möta nya kunder och anpassa våra kök efter deras önskemål är väldigt givande. Utmaningarna som kommer med varje projekt gör det intressant. Trots att det kan vara hektiskt och utmanande är det just kreativa lösningar och utvecklingen av verksamheten som gör det roligt att vara en del av företaget.

Intervju: Wilhelm Walaker
Text: Örjan Persson