maj 19, 2024
IT & DIGITAL KOMMUNIKATION NYHETER PRESSRELEASER

Nytt varningssystem från Commvault stoppar cyberattacker tidigt

Varningssystemet ThreatWise utnyttjar fejkade IT-resurser som lockbeten för att lura hotaktörer och stoppa ransomware-attacker innan de hinner ställa till skada.

Commvault, världsledande inom datahantering, släpper nu Metallic ThreatWise, ett varningssystem som tidigt kan upptäcka och flagga för tidigare okända säkerhetshot och på så sätt minska risken för intrång, datastöld och att verksamheten drabbas.
Enligt en undersökning från Enterprise Strategy Group är det bara tolv procent av de tillfrågade IT-cheferna som bedömer att de har rätt verktyg för att skydda sina data oavsett var det lagras – i IT-system med egen drift eller i molnet.
Med ThreatWise tar Commvault datasäkerheten ytterligare ett steg framåt med en lösning för tidig varning och upptäckt av hot i produktionsmiljöer som ingen annan leverantör inom området kan erbjuda. Systemet använder sig bland annat av lockbeten för att lura hotaktörer att rikta sina angrepp mot fejkade IT-resurser. Samtidigt utökar Commvault också sina säkerhetsfunktioner som utnyttjar maskininlärning för att upptäcka allvarliga hot.

Behovet är stort
– När vi frågade ansvariga chefer med kunskap om företagets strategi för datasäkerhet stod det klart att många IT-avdelningar har för dåliga verktyg för att kunna upptäcka ransomware-attacker och neutralisera dem i tid, innan skadan är skedd. Ransomware har länge handlat om angripare som krypterar data, men dagens attacker handlar också om att stjäla känsligt data. Om det läcker ut hjälper det inte att man lyckas återläsa sina data efter en attack, säger Jon Oltsik, senioranalytiker på Enterprise Strategy Group.
– För en angripare kan det räcka att kunna agera några timmar i era system utan att bli upptäckt för att konsekvenserna ska bli katastrofala. Genom att lägga till ThreatWise i vår Metallic-portfölj med tjänster för dataskydd erbjuder vi nu ett proaktivt varningssystem som gör det möjligt att fånga upp ett hot innan verksamheten påverkas, säger Ranga Rajagopalan, Senior Vice President, Products på Commvault.

Källa: Commvault