april 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Innovation och kompetens med personlighet

Quokka i Göteborg älskar människor, teknik och innovation.
Målet är att skapa ett teknikcenter som kunder, partners och medarbetare kan vända sig till för att få hjälp. En viktig del är kulturen och företagets värderingar där medarbetaren får möjlighet att forma bolagets utveckling och inriktning.
På Quokka hittar man en stor bredd av kompetenser, allt från maskinkonstruktörer till AI-programmerare. Henrik Nesser, en av ägarna och företagets VD, är extra stolt över att kunna ge alla medarbetare och partners möjligheten att få stöttning både kompetensmässigt och ekonomiskt i att förverkliga sin affärsidé eller innovation.

Quokka är ett Göteborgsbaserat företag som grundades med ambitionen att kunna erbjuda ett brett spektrum inom teknisk utveckling och innovation. Samtliga anställda har en teknisk bakgrund och har ofta jobbat ett par år inom svensk industri. Bolagen inom ”Quokka-familjen” sysselsätter idag cirka 190 anställda och beräknas omsätta ca 200 miljoner kronor under 2023.
– Vi ska leverera allt i form av teknisk utveckling och innovationsutveckling. Kunderna vänder sig till oss om de vill ha kompetens i form av en ingenjör på plats eller har ett tekniskt problem de vill ha hjälp med, förklarar Henrik Nesser, som är VD och en av grundarna.

Medarbetarna är resursen
Quokka är ett australiensiskt djur som anses vara mycket nyfikna och upplevs som glada och hängivna. Det är ingen slump att man har döpt företaget efter det glada lilla djuret.
– Det är så klyschigt, men vi sätter individen i fokus här. Vi tillverkar inga produkter, så det är kollegorna som är vår huvudsakliga resurs. Det är också de som formar företaget och kulturen vi har här. Våra fyra kärnvärden är omtanke, glädje, nyfikenhet och trygghet, berättar Henrik.

Henrik ser det som sin uppgift som VD att säkerställa att alla blir sedda, känner omtanke och får den utveckling de vill ha. Varje vecka går företaget igenom hela organisation och stämmer av hur samtliga medarbetare mår, om de trivs och om de behöver hjälp med något. Genom att ta hand om sina medarbetare skapar man de bästa möjliga förutsättningarna för medarbetarna att utföra sitt jobb med hjärtat lika mycket med hjärnan.
– Kompetens utan personlighet är inte värt något, säger Henrik.


Innovation
Quokka sysslar mycket med innovation. Arbetet börjar redan i definitionen av själva ordet innovation. Reine Camsel är Head of Innovation på Quokka. Han förklarar hur företaget definierar ordet:
– Innovation är inte bara en uppfinning. Vi har styrt upp kriterierna kring vad som definierar en innovation. Det enklaste sättet att säga det på är ”Creation of added value (skapandet av mervärde, red. övers.).

Reine fortsätter med att förklara att en innovation ska vara något som är positivt för samhället och som måste uppnå en av tre nivåer; en förbättring, en förändring eller en ny skapelse som revolutionerar marknaden.
– Detta skapande av värde är moraliskt viktigt för oss på Quokka. Det är här ”quokkanismen” kommer in. Det kan även handla om intjäning i form av insikter och lärdomar. Om vi lär oss något nytt av en innovation har vi nått den fjärde nivån, säger Reine.

Innovation handlar mycket om samarbete, vilket går helt i linje med Quokkas kärnvärden. Det är just detta samarbete som ligger till grund för företagets framtida utveckling.
– Det är jättesvårt att sätta en strategi eller utforma en framtidstanke, eftersom det inte är jag som fattar de besluten. Vi fattar besluten gemensamt. Vi växer tack vare den kultur vi har, så det är medarbetarnas intresse och ambition som formar företagets framtid, avslutar Henrik.

Intervju: Wilhelm Walaker
Text: Andreas Ziegler