juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

En mångsidig multisportanläggning

Kristinehamn Arena är en modern multisportanläggning där man kan spela fotboll, gymma , spela padel , simma eller bara ta en fika. Här hålls olika cuper, men även andra evenemang, exempelvis husbilsmässor och det egna evenemanget Lek & Luft, som erbjuder en hel uppsjö av aktiviteter för barnen under loven.

Kristinehamn Arena började som en inomhusanläggning med fotbollsarena, som stod färdig 2007. Tre år senare hade man även byggt till en badanläggning, med en 25-metersbassäng, en familj- och terapi-bassäng, en äventyrsdel och en relaxavdelning. I december 2020 öppnade man även en padel-hall i anläggningen. Kristinehamn Arena är en del av Kunskapsporten-koncernen. Arenans platschef heter Tomas Olsson, som har arbetat på arenan sedan 2008.
– Jag trivs mycket bra med att vara ansvarig för en verksamhet inom den här koncernen. Samarbetet med Joakim Ohlén, som är VD för koncernen, fungerar mycket bra. En fantastisk människa, säger Tomas.

En modern arena
Tomas Olsson är kanske annars mest känd som den hårdföre innermittfältaren i Degerfors och norska Fram Larvik. Han berättar att han har haft stor nytta av sin bakgrund och det kontaktnät han har från åren inom fotbollen. Fotbollsarenan har 16 omklädningsrum, vilket bland annat gör att man kan anordna cuper för klubbar från hela landet. Kristinehamn Arena kan även ordna med boende och måltider tack vare goda samarbeten med Stadshotellet, Krongården och Herrgårdscampingen.
– Vi bidrar ju också till besöksnäringen i kommunen, då spelare och ledare förstås spenderar pengar även på andra platser i Kristinehamn, säger Tomas.

Padel
Padel är en sport som har tagit Sverige med storm de senaste åren. Sporten är en blandning av tennis och squash och är mycket tacksam att delta i tack vare en mjukare boll, som gör att spelet inte går lika rasande fort som andra racketsporter. När padelhallen i Kristinehamn Arena stod färdig hade man fyra dubbelbanor och en singelbana. Nu ska man bygga ut padelhallen med två nya dubbelhallar, varav en kommer vara centre court. Bygget beräknas stå klart till hösten och man har även anställt två tränare, en på heltid och en på deltid.
– Företagspadel är populärt. Vi har samarbetspartners inom näringslivet, som har fått namnge en del av banorna, säger Tomas om sportens popularitet.

Event för stora och små
Kristinehamn Arena anordnar även ett antal olika event. Man har bland annat arrangerat en husbilsmässa, en fritidsmässa och ett power meet. Ett återkommande familjeevenemang, som man håller under skolloven, är Lek & Luft, som har plats för 500 personer samtidigt.
– Lek & Luft är mycket populärt. Barnen kan bland annat springa i hinderbanor och spela pingis och innebandy, säger Tomas med ett brett leende på läpparna.

Gym o Bad
– Vi har även ett äventyrsbad och toppmodernt gym i anläggningen, så det finns att göra för alla på Kristinehamn Arena. Säger Tomas Olsson.

Intervju: Axel Eriksson
Text: Andreas Ziegler