juli 19, 2024

Finansieringslösningar som passar specifika behov

Smart Provider ägs delvis och drivs av Fredrik Göterfelt, som har över 30 års erfarenhet inom finansbraschen. Smart Provider hjälper sina kunder att hitta och implementera de bästa möjliga finansieringslösningarna. Kunderna består av både små och stora företag inom ett antal olika branscher. Alla har olika behov. Det är här Smart Provider sticker ut från mängden, då lösningarna skräddarsys efter kundernas behov.

Fredrik Göterfelt har en bakgrund inom finansbranschen som sträcker sig tillbaka till 1990.
– Efter att ha arbetat så länge inom branschen lockades jag av att driva ett eget bolag, så jag och min kompanjon startade Smart Provider, säger Fredrik.

Smart Provider drog igång sin verksamhet 2015 och specialiserar sig på att förmedla finansaffärer, leasing och hyresaffärer för företagsinvesteringar.
– Vi fungerar som en hjälpande hand för företag att finansiera sina investeringar, säger Fredrik.

Inga typiska kunder
Det finns inga ”typiska” kunder för Smart Provider. Kunderna är allt från små till stora bolag inom en rad olika branscher som alla har varierande finansiella behov.
– Den gemensamma nämnaren är att man behöver hitta olika lösningar för investeringar som lös egendom, exempelvis avtal kopplade till maskinparker, IT-utrustning eller kontorsmöbler. Det gäller att man är flexibel och kan vara lite kreativ ibland. Vi är ju ingen bank, utan ordnar de lösningar som passar våra kunder bäst, säger Fredrik.

Arbetet som Smart Provider utför handlar inte bara om själva produkten, utan om hur man levererar den på ett optimalt sätt till kunden. Fredrik ger oss ett exempel på hur en utmaning kan se ut och hanteras:
– Man kan få till en säsongsbetonad finansiering för en lift på en skidanläggning, som ju bara generar intäkter när den är i drift. Det är ett bra sätt att kunna matcha företagets intäkter med kostnader.

I och med att Smart Provider har sin bas här i Västerås, är det kanske naturligt att man har en stark kundbas i regionen, men de flesta kunderna finns utspridda i landet.
– Vi har lyckats skapa en bred kundbas över olika branscher, vilket har minskat vårt beroende av konjunktursvängningar, säger Fredrik.

Förtroende
Långsiktiga relationer och förtroende utgör grunden till Smart Providers verksamhet.
– Om jag presenterar ett avtal, så ska man inte behöva fundera på om det är den mest fördelaktiga eller kostnadseffektiva lösningen utifrån sin verksamhet. Jag har alltid verkligen gjort mitt yttersta för att det ska vara det direkt. Vi jobbar ju inte med en komplex produkt på något sätt. Komplexiteten ligger snarare i att få till ett bra avtal, säger Fredrik.

Fredrik brinner verkligen för det han gör och ser att företaget går en ljus framtid till mötes.
– Det mest givande med det här arbetet är att hitta lösningar utan att vara begränsad av yttre påtryckningar som man kanske är på ett större bolag. Jag njuter av flexibiliteten att kunna göra det som jag anser är bäst för kunderna och drivs av ständig utveckling, avslutar Fredrik.

Intervju: Wilhelm Walaker
Text: Andreas Ziegler