juli 19, 2024

Volvo Lastvagnar börjar sälja elektriska lastbilar i Malaysia

Volvo Lastvagnar påbörjar nu försäljning av batterielektriska lastbilar i Malaysia. Volvo är först med att erbjuda tunga, utsläppsfria lastbilar i landet.

Volvo Lastvagnar fortsätter sitt inträde på nya marknader med sitt utbud av batteridrivna ellastbilar. Malaysia är det senaste exemplet, där logistikföretaget Swift Haulage Berhad har köpt två Volvo FM Electric. Malaysia har en nationell plan för att nå nettonollutsläpp av växthusgaser till 2050, och elektrifiering av vägtransporter är en viktig åtgärd för att nå detta mål.
– Jag är glad att kunna meddela att vi börjat sälja tunga elektriska lastbilar i Malaysia, säger Anthony O’Connell, VD för Volvo Lastvagnar i Malaysia. – Med vår andel på 21 procent av marknaden för tunga lastbilar i Malaysia har vi en viktig roll att spela för att minska transportsektorns koldioxidutsläpp. Våra lastbilar kommer att bidra till att minska klimatpåverkan, samtidigt som de ökar säkerheten för trafikanter och skapar en bättre arbetsmiljö för förarna. Vi är stolta över vårt samarbete med Swift Haulage Berhad, de är pionjärer inom elektriska lastbilar i Malaysia.

Leder vägen
– Hållbarhet har alltid varit högsta prioritet för Swift och vi blir det första åkeriet i Malaysia som inför eldrivna lastbilar, säger Loo Yong Hui, vd på Swift Haulage Berhad Group.
– Vi tror att denna teknik kommer att revolutionera branschen och vi vill gärna leda vägen mot en effektivare och grönare framtid. Vi är fast beslutna att konvertera majoriteten av vår flotta till ellastbilar till 2030.

Först i världen
Volvo Lastvagnar var den första globala tillverkaren att starta serietillverkning av tunga ellastbilar 2019, företaget har ett brett sortiment med totalt sex elektriska tunga lastbilar. Inledningsvis kommer tre av dessa modeller att säljas i Malaysia.
Volvo Lastvagnar siktar på att 50 procent av den globala försäljningen av nya lastbilar ska vara elektriska lastbilar 2030. Företaget har hittills sålt runt 5 000 ellastbilar i ett 40-tal länder runt om i världen. Volvos elektriska lastbilar finns nu i Europa, Nordamerika, Asien, Latinamerika och Afrika.

Källa: Volvo Trucks