april 19, 2024

Maskiner, service och maskinservice

GFS Service har varit verksamma inom fastighetsservice sedan 1992. De senaste åren har man fokuserat mer på försäljning och service av maskiner, vilket har gjort att omsättningen nästan har fyrdubblats på sju år. Just nu satsar man mycket på kunder inom olika delar av vården.

GFS Service grundades 1992 av Kjell Andersson och Tony Jansson. Till en början fokuserade man på fastighetsservice, som idag utgör ett mindre ben av verksamheten. Numera är maskinservice det största benet.
Vi har försäljning av maskiner som används av både vården och tandvården. På fastighetssidan säljer vi professionella tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner, berättar Johan Sterner, som kom in som delägare och VD 2016.

Johan har tidigare jobbat på Miele och har lång erfarenhet av att jobba med maskiner och service. Den kunskap som Johan tog med sig in i företaget har gjort att man har kunnat utveckla sin maskinservice i ett antal olika riktningar, vilket har lett till att man har ökat sin bemanning från 2 till 8 anställda idag.

Maskiner
GFS Service är med på många nybyggen där man installerar maskiner från Miele i både lägenheter och tvättrum. Man har då även underhållsavtal med sina kunder och sköter den löpande driften av maskinerna.
– Vi har eftersträvat att vara väldigt duktiga på dessa maskiner. Vi arbetar mycket med automatiserad dosering nu, vilket gör att man sparar på maskinerna. De används på de flesta äldreboenden, men även Balder har anammat det och använder det i sina lägenhetshus, berättar Johan.

GFS Service satsar en hel del på kundsegment inom vården. Man installerar och utför service på utrustning som används för att rengöra instrument.
– Inom tandvården, sjukvården, äldreboende och laboratorium har man höga krav på renlighet. Vi arbetar mycket med diskdesinfektorer, som rengör instrument och liknande. Vi har även ett ramavtal med Göteborgs stad som innebär att vi installerar och servar många spoldesinfektorer. Inom detta segment jobbar vi med maskiner av märket Lischka, berättar Johan.

Service
På GFS Service arbetar man mycket med maskiner från Miele och Lischka samt Smeg, som man är auktoriserade inom. Efter över trettio år i branschen har man dock erfarenhet av de flesta maskiner som används i fastigheter.
– Vi ombesörjer fortfarande klassisk fastighetsservice och kan hjälpa fastighetsägare med det mesta när de ringer, berättar Johan.

GFS Service är främst verksamma i Storgöteborg och har alltid haft lokaler på Stampgatan mitt i centrala Göteborg. Numera har man även lokaler i Hisings Backa, där man har kontor och verkstad.
– Det händer att vi åker lite längre när vår kompetens efterfrågas, säger Johan.

Intervju: Oliver Malm
Text: Andreas Ziegler