juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Auktoriserad bilhandel och fullserviceverkstad expanderar i Varberg

Exteriör av Deluxe Bil Halland.

Deluxe Bil Halland AB är företaget att vända sig till för ett tryggt och säkert bilköp. Deluxe är auktoriserad återförsäljare för Peugeot, Dodge och RAM, men saluför också andra märken i form av både nya och begagnade fordon. Dessutom har man en fullserviceverkstad. Komplett service före, under och efter bilköpet är företagets filosofi.

Svensk Leverantörstidning träffar Daniel Kolevski, som är grundare av Deluxe Bil Halland och även är VD på företaget. Deluxe är en auktoriserad återförsäljare av Peugeot, Dodge och RAM, och erbjuder därtill många typer av begagnade bilar. Här finns dessutom en auktoriserad fullserviceverkstad samtidigt som man erbjuder finansieringslösningar, vilket gör att man sammantaget har en bred fordonskompetens i samma verksamhet. Deluxe Bil Halland har idag sin nybyggda och moderna anläggning i norra Varberg, och låg dessförinnan i Kungsbacka.
– Jag startade en egen firma 2002, som blev ett aktiebolag 2005. Jag ville driva eget och vara min egen chef. Jag byggde upp företaget successivt och skapade en god relation med leverantörer, kunder och bank. Idag har vi 13 anställda och dessutom en fullserviceverkstad som är ansluten till MECA. Vi servar alla bilar, inte bara de vi är auktoriserade för försäljning av. Vi har helt enkelt vuxit sedan start och är fortfarande i en expansiv fas, säger Daniel.
Deluxe började med nybilsförsäljning för tre år sedan.Sedan tidigare har de ett brett utbud av begagnat. 2020 placerade sig företaget som nummer två i den svenska MRF-mätningen av personbilsförsäljning.
– I år satsar vi på att hamna på första plats och vi har även fått utmärkelsen superföretag av Bisnode tre år i rad.Vi har också nyligen blivit certifierade enligt ISO, som har tuffa kriterier. År 2015 varvår omsättning på 65 miljoner och 2020 var den 200 miljoner,säger Daniel.

Bilar som passar alla
Under 2021 kommer Deluxe att satsa ännu mer på servicen, och de arbetar alltid engagerat för att skapa goda relationer och erbjuda en bred och djup kunskap om olika bilmodeller. De har många återkommande kunder.
– Vi har en nyanställd som enbart kommer att jobba mot företag. Detta bland annat eftersom Peugeot har blivit allt starkare på företagssidan, med riktigt bra transportbilar och elbilar, säger Daniel.
Nyare begagnat står för 80 procent av försäljningen för Deluxe.
– Vi erbjuder hela spektret med alla sorters bilar. Vi har ett utbud som passar alla och gör allt för att våra kunder ska bli nöjda. Hos oss finns bilar från 30 000 till 3 miljoner. Det är väldigt roligt när kunder blivit rekommenderade att komma till oss och vi kan hjälpa dem att hitta en bil som passar deras behov, säger Daniel.
Deluxe har även däckhotell. Dessutom arbetar man med alla försäkringsbolag och utför många typer av reparationer, till exempel byte av vindrutor, samtidigt som man tillhandahåller olika sorters reservdelar. Att det går så bra för företaget gör att man behöver anställa fler.
– Jag söker ny personal och letar efter personer som har en god servicekänsla och som prioriterar kundnöjdheten. Just nu söker vi även fler säljare. Vi erbjuder en arbetsplats med hög trivsel där många har varit med sedan starten, säger Daniel.
Deluxe är den tredje största aktören inom området i Varberg och de flesta av kunderna kommer från Varberg och Falkenberg.
– Men våra kunder kommer från hela Sverige, detta eftersom vi har ett brett utbud som tilltalar många, avslutar Daniel Kolevski.

Intervju: Oliver Malm