juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Inga begränsningar i Christers VVS-firma

Medarbetare från Getteröns VVS lägger rör i husgrund.

Getteröns VVS är Varbergsbornas lokala rör- och VVS-firma. Företaget må vara ungt men erfarenheten är desto längre i Getteröns VVS som med fokus på service, kvalitet och hållbarhet åtar sig uppdrag längs mer eller mindre hela västkusten.

Nyproduktion eller renoveringsinsatser – Getteröns VVS AB med ägaren Christer Söder i spetsen utför alla VVS-relaterade arbeten, allt från totalrenovering av badrum till installation av värmesystem och vattenpumpar.
– Jag arbetar med beprövade metoder i branschens framkant och jobbar uteslutande med produkter och lösningar av hög kvalitet, säger Christer och berättar att han bland annat samarbetar med Vagnvägens Bygg där han ansvarar för alla VVS-relaterade arbeten utifrån de försäkringsärenden de får.
– Efter denna kalla vinter har jag hanterat många frysskador, liksom ett flertal serviceinsatser på vattenmätare. På privatsidan brukar det överlag handla om en hel del service- och reparationsärenden, inte minst för regionens sommargäster. I övrigt brukar jag bland annat rycka in i samband med både renovering och nyproduktion på uppdrag av Kärradals Bygg.

16 års erfarenhet
Vi träffar Christer på hans hemmakontor ute på Getterön. Han har arbetat i VVS-branschen i 16 år efter att tidigare ha jobbat som styckare.
– Jag valde att skola om mig och hade tur som blev anställd på Månsson Netterberg Rör AB där jag hade en grymt bra mentor som lärde upp mig. För sex år sedan tog jag steget och startade eget eftersom jag ville kunna bestämma mer över mina arbetstimmar, berättar Christer som fick ett erbjudande om att delta i utbyggnaden av Värö Bruk via Varbergs Processrör.
– Här jobbade jag måndag till torsdag i två år, medan jag ägnade övriga dagar år servicejobb i mitt eget bolag, berättar han.

Varierande uppdrag
Efter sex år som ensamföretagare har Christer byggt upp ett omfattande kontaktnät med goda samarbetspartners. Han samarbetar bland annat med ett 20-tal snickare och byggare från Göteborg i norr till Halmstad i söder, vilket också utgör hans huvudsakliga arbetsområde. Det brukar med andra ord bli en hel del VVS-insatser i samband med allehanda byggprojekt längs västkusten.
– Jag gjorde bland annat värmebyte i rikssalen och i Eskils källare på Varbergs fästning. Ett annat jobb var ett halvårsprojekt i en 6 000 kvadratmeter stor fastighet i Göteborg där jag jobbade med värme och vatten genom Teknikrör i Kinna. Jag har även jobbat med byte av Derome Sågs panna, ett jobb på åtta månader, och nyligen bidrog jag med insatser på två Attefallshus här på Getterön. Jag har också jobbat med fem Fiskarhedenvillor tillsammans med Vagnvägens Bygg, samt en massa andra uppdrag, säger Christer Söder.
Han berättar avslutningsvis att han även säljer värmepannor och -pumpar från välkända Nibe, samt numera även erbjuder jour. Hans ambition är att fortsätta utveckla företaget med fokus på service, kvalitet och hållbarhet.
– Jag vill gärna ha ännu fler samarbeten med snickare och byggare. Jag kan också tänka mig att anställa en medarbetare för framtida expansion.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson