maj 24, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Vällagad kvalitetsmat för vardag och fest

Smörgåstårta gjord av Jätten Cater.

I Jätten Cater jobbar man med övertygelsen om att färdiglagad och packad mat kan smaka alldeles utsökt. Här jobbar kockar och kallskänkor med begrepp som kvalitet och smak som ständiga ledord, vilket resulterar i vällagade rätter för både vardag och fest. Jätten Cater levererar till såväl västsvenska butiker som direkt till firmafesten eller 50-årskalaset.

Jätten Cater AB startades, som sig bör, på Smörgåstårtans dag för sju år sedan. Från början utgick verksamheten från den lokala ICA-butiken, men när efterfrågan ökade växte man ur sina lokaler och verkar numera från lokaler i Lextorp. Här träffar vi bolagets VD, tillika en av tre delägare, Andreas Ekström, som inleder med att framhålla det kommunala fastighetsbolaget Eidar.
– Eidar äger fastigheten vi verkar i och har ända från början varit en stark och trygg samarbetspartner till oss, säger Andreas.

Smak och kvalitet
Han berättar vidare att ett 30-tal anställda företräder Jätten Cater AB:s starka koncept kring färdiglagad mat, vilken levereras till butiker, företag och privatpersoner från Strömstad i norr till Halmstad i söder, det vill säga över i princip hela Västsverige. Kvalitet och smak är nyckelord som genomsyrar alla delar av verksamheten, stort fokus läggs på att skapa mat som känns både hemlagad och genomarbetad.
– All vår mat säljs färsk och fräsch, baseras på färska råvaror och innehåller inga konserveringsmedel och andra tillsatser. Här jobbar vi med övertygelsen om att mat kan smaka bra och se aptitlig ut, även om den är färdiglagad och packad. Den ska helt enkelt tilltala både smaklökar, öga och mage, säger Andreas Ekström.
Jätten Cater lagar både kall och varm mat för alla dagens måltider, och för såväl vardag som fest. Festmat skräddarsys efter smak, behov och tillfälle. Man levererar även mat till skolor, äldreboenden, flygbolag med flera, men verksamheten har förstås påverkats av den rådande coronapandemin.
– Vi har fått ställa om organisationen för att kunna möta de nya utmaningarna. Verksamheten har till viss del byggts om och vi har justerat vårt sortiment i samarbete med våra kunder. Det har varit ett utmanande år med många prövningar och vi har hela tiden finslipat vårt koncept och försökt vara så innovativa som möjligt. Inte minst samarbetet med de butiker vi levererar till har alltid varit oerhört viktigt, understryker Andreas Ekström.

Framtidsoptimism – trots pandemin
Andreas ser, trots rådande läge, ljust på Jätten Caters framtid.
– På sikt vill vi bredda vår verksamhet. Vi anser att vi har marknadens bästa produkter och håller till exempel på med att se över möjligheterna för att kunna erbjuda färdiglagad mat på bensinstationerna. Vår stadiga tillväxt bygger i hög utsträckning på den innovationskraft som finns i företaget, och den vill vi förstås både utveckla och slå vakt om, säger han.
Andreas menar att trovärdigheten är A och O för fortsatta framgångar. Eftersom all mat hanteras manuellt kan man hela tiden säkerställa kvaliteten på ett sätt som inte vore möjligt om den skedde maskinellt.
– Vi är och vill även framöver vara en helhetsleverantör. Tillsammans med våra kunder löser vi alla problem, framhåller Andreas Ekström.

Research: Robert Ullberg
Text: Örjan Persson