juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Perfektion i fokus i Nyanz Måleri

Målare från Gbg Nyanz Måleri målar färgglada ränder på en gata.

Företaget må vara ungt, men i Gbg Nyanz Måleri AB finns kunnande och erfarenhet så att det räcker och blir över. Företaget målar inomhus och utomhus, rostskyddsmålar och tapetserar, och med marknadens bästa produkter blir det alltid perfekta resultat.

Gbg Nyanz Måleri startade 2012 som ett dotterbolag till Randés Mattor AB. Idag ägs företaget av Frida Ljunggren och Richard Lönn, varav den sistnämnda var en av initiativtagarna till företaget. Den andre, kollegan Kenneth Stark, verkar idag som arbetsledare i bolaget som utgår från Mölndal och mestadels rör sig i närområdet. Det faktiska arbetsområdet sträcker sig dock över hela Sverige. eftersom Gbg Nyanz Måleri ofta åtar sig uppdrag för butiker på olika platser i landet.
– Många av våra målare trivs med att jobba på resande fot, så det har fallit sig naturligt för oss, säger Frida Ljunggren och nämner uppdragsgivare som H&M och Naturkompaniet.

Brett tjänsteutbud
Gbg Nyanz Måleri utför alla typer av invändig och utvändig målning, inklusive rostskyddsmålning, brandskyddsmålning, tapetsering samt målning av plåttak. Aktörer inom industri, handel, verkstad, transport och bygg är vanliga kunder, inte minst eftersom verksamheten också innefattar en industrigolvavdelning. Härtill kommer förstås en hel del privata uppdragsgivare.
– Många av våra jobb sker på uppdrag av stora aktörer som Peab, Brixly och Volvo, men vi är inte alls främmande för mindre arbetsinsatser. Vi utför kostnadsfria kundbesök där vi tillsammans med beställaren går igenom vad som ska göras och bidrar med råd och rekommendationer, berättar Richard Lönn.
Frida tillägger:
– För oss är det viktigt att vi alltid levererar ett bra slutresultat och att kunden känner sig nöjd till hundra procent. Därför går vi alltid igenom det färdiga resultatet för att säkerställa att allt skett enligt överenskommelse. Dessutom lämnar vi alltid garantier på utförda arbeten, upplyser Frida och tillägger att det under senare tid har blivit en hel del målning av plåttak, vilket man kommer att satsa ännu hårdare på i framtiden.

Lång erfarenhet, hög kompetens
Gbg Nyanz Måleri AB:s kunder uppskattar den långa erfarenhet som företaget besitter. Det resulterar i proffsigt och noggrant utförda jobb, och kunder som kan känna sig trygga med den kompetens som Gbg Nyanz Måleri representerar. Eftersom man dessutom jobbar med produkter från branschens ledande leverantörer kan man alltid garantera hög kvalitet på utförda jobb.
Om allt går som det ska flyttas verksamheten nästa år till nya lokaler i Lindome.
– I takt med att vi har vuxit har vi också anställt mer personal. Idag är vi 17 anställda, och vi har, trots pandemin, kunnat fortsätta växa och anställa. Vi söker mer eller mindre ständigt efter kompetenta yrkesmänniskor som vill jobba i ett glatt och motiverat gäng, samtidigt som de själva bidrar till en bra stämning i företaget. Det smittar förstås av sig på våra arbetsinsatser, avrundar Richard Lönn och Frida Ljunggren.

Research: Jan Arkhede
Text: Örjan Persson