maj 24, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Med passion för bilvård

Lagret av produkter på Car Care Products.

Beträffande professionell bilvård är det få som slår Car Care Products AB på fingrarna. Här jobbar man med stor passion för yrket, samtidigt som man representerar marknadens ledande produkter. Ambitionen är tydlig: att erbjuda branschens bästa bilvårdsprodukter.

På Car Care Products Sverige AB jobbar man med stor passion och entusiasm kring allt som rör professionell bilvård. Det är också något som tydligt
återspeglas när man tar en titt i företagets såväl fysiska som nätbaserade butik där man finner en mängd bilvårdsprodukter från ledande tillverkare. Car Care Products har till exempel agenturen för varumärken som Angelwax och Maxshine. Härutöver har man egen tillverkning av produkter och maskiner under det egna varumärket CCP.
– I det avseendet samarbetar vi med de bästa tillverkarna på marknaden. När vi tar fram en ny produkt brukar det ta mellan sex och tolv månader eftersom vi testar dem mycket noga innan vi lanserar dem. Vi har ett utpräglat kvalitetstänk, säger Daniel Forssén som äger och driver Car Care Products AB.

Marknadens bästa produkter
I Car Care Products butik finns en mängd olika bilvårdsprodukter, allt från bilschampo, vax och lackskydd till tvättsvampar och hinkar.
– En del av våra produkter lämpar sig även utmärkt för båten och hemmet, till exempel taktvätt och kalkborttagning, påminner Daniel och berättar att man även arrangerar utbildningar inom fordonsvård för både proffs och amatörer. Hos Car Care Products kan kunden dessutom hyra olika slags
bilvårdsmaskiner.
Daniel har själv ett förflutet som bilrekonditionerare sedan många år tillbaka. I kombination med hans stora intresse för bilvård har han format sitt koncept med kvalitetsprodukter av högsta klass. Han lyfter fram Angelwax som ett talande exempel.
– De har en mycket duktig kemist som tar fram och utvecklar deras produktsortiment. Han väljer de bästa tillgängliga råvarorna och skapar utifrån
dessa unika sammansättningar för att de ska uppnå optimala resultat, berättar han.
Car Care Products har ett 20-tal återförsäljare av sina egna produkter. Härutöver används de av ett antal bilvårdsanläggningar som certifierats av
Car Care Products. En av dessa är Angelwax Detailing Center i Göteborg som både säljer och arbetar med Angelwax- och CCP-produkter.

”Ett kunskapscenter”
Daniel slår gärna ett slag för företagets webbutik där varje produkt omfattas av en beskrivning, och i en del fall även en demonstrationsvideo, om hur produkten används. Butiken blir på så vis överskådlig och lättnavigerad för både proffs och amatörer. Samtidigt är det alltid lätt att komma i kontakt med Daniel eller någon av hans kollegor med frågor eller funderingar.
– Vi är ett äkta kunskapscenter som brinner för det vi håller på med. Vår ambition är att hjälpa våra kunder att uppnå optimala resultat på enklast
möjliga sätt, säger Daniel Forssén.
Han berättar att man under normala omständigheter arrangerar cirka tre event varje år då den bilintresserade, mot en symbolisk kostnad, kan ta del av produktpresentationer, utbildningar och mycket annat. Samtidigt, påminner Daniel, är Car Care Products också en komplett leverantör till de som vill starta en bilvårdsanläggning.
– Här kan man köpa allt från tvättsvampar till alla tänkbara maskiner för polering, dammsugning med mera, liksom kemprodukter av högsta kvalitet. Vårt produktsortiment växer hela tiden, säger Daniel Forssén.

Text: Örjan Persson