juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Det goda ryktet bygger Patricks entreprenadfirma

Tre blomstergropar på betongplatå, byggd av PA:s Entreprenad.

Lång erfarenhet, stor kunskap och moderna maskiner stavas framgångsreceptet i PA:s Entreprenad AB. Patrick Isaksson driver firman som byggt upp ett mycket gott rykte i branschen, och som åtar alla typer av markarbeten – från husgrunder, dränering och avlopp till plattläggning och kantstensättning.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig sedan Patrick Isaksson startade PA:s Entreprenad i september 2016. Redan två år senare utsågs han av Nyföretagarcentrum till årets företagare i Östra Göinges, Bromöllas, Osbys och Kristianstads kommuner. Juryn utgick från faktorer som tillväxt, ekonomi och utförda arbetsinsatser och kunde konstatera att PA:s Entreprenad uppfyllde alla kriterier. Två anställda vid start har idag blivit ett 20-tal, samtidigt som såväl maskinpark som verksamhet har vuxit och utvecklats.
– I början låg fokus på grävning för fiber, men i takt med att det behovet har mättats har vi breddat vårt koncept. Idag utför vi allt som rör markarbete, husgrunder, husdränering, avloppsanläggningar och infiltrationer, men även plattläggning och kantstenssättning, berättar Patrick.

Flera ben att stå på
Från början jobbade Patrick Isaksson och hans två anställda med två maskiner. Idag består maskinparken av ett antal högklassiga maskiner på allt mellan 1 och 17 ton, såväl hjul- som bandgående, för alla slags uppdrag. Nio grävmaskiner, en hjullastare och en lastbil täcker alla behov och bidrar till att orderböckerna i PA:s Entreprenad är mer eller mindre fulla för resten av året.
– Nu kommer fem man att stationeras i Malmöområdet för olika uppdrag, och sedan två och ett halvt år tillbaka jobbar ett par av mina medarbetare i Södertälje på uppdrag av Telge Nät, upplyser Patrick.
Han berättar att man strävar efter större jobb. När fiberutbyggnaden börjar lida mot sitt slut i Sverige gäller det, understryker han, att ha flera ben att stå på.
– Vi kan göra allt från grävning för fjärrvärme och pooler till att göra husdräneringar och planera hela trädgårdar, inklusive stensättning. Bara fantasin sätter gränser för vad vi kan göra. Jag brinner för mina kunder och vill hela tiden framåt, säger Patrick och framhåller i sammanhanget sina duktiga maskinförare och anläggare.
En annan person han gärna lyfter fram är sambon Sandra som får dra ett tungt lass när Patrick, som även äger och driver fastighetsbolag, har arbetsveckor som ofta landar på uppemot 60 arbetstimmar.
– Vi har tre barn, varav två idrottar, så det är fullt upp hela tiden. Jag är oerhört tacksam över att Sandra ställer upp som hon gör för att få ihop vårt livspussel, säjer Patrick med stort eftertryck.

Värnar om personalen
Patrick hyser ett stort förtroende för sin personal. Samtidigt vill han själv inte sitta på kontoret, utan snarare ute på fältet bakom spakarna. Att köra maskiner är något han alltid har uppskattat, vilket bekräftades redan när han gick på gymnasiet och vid ett tillfälle kom tvåa i Maskin-SM.
De framgångar han nått i sitt företagande har dock inte gjort honom mätt. Patrick blickar hela tiden framåt och har till exempel ambitioner om att få möjlighet att framöver jobba med vägbyggen.
– Samtidigt är det viktigt att jag kan behålla min personal. De är oerhört lojala och duktiga, vi får i princip aldrig några klagomål. Vi är ett starkt sammansvetsat team där vi dessutom har roligt tillsammans. Det bidrar till att vi alltid gör bra ifrån oss, konstaterar Patrick Isaksson.

Intervju: Peter Hägg
Text: Örjan Persson