maj 24, 2024
ENERGI NYHETER

Bixia erbjuder laddboxar till privatpersoner

Bil vid garageuppfart laddas av laddningsstation av Bixia och Bee Charging Solutions.

Elbolaget Bixia har sedan tidigare ett samarbete med Bee Charging Solutions, som är en av landets ledande aktörer för laddning av elbilar. Nu utvecklas samarbetet vidare, vilket innebär att Bixias privatkunder erbjuds att köpa laddboxar inklusive standardinstallation till sina elbilar för hemmabruk. Det nya skatteavdraget som kom i början på året gör att privatpersoner som installerar en laddbox har möjlighet att dra av 50 procent av kostnaden.

– Vi har redan idag många miljömedvetna kunder som kör elbil och har märkt att  efterfrågan på laddboxar för hemmabruk har ökat. Det här en utveckling som vi bara sett början på. Vi, och många med oss, bedömer att tillväxten av den eldrivna fordonsflottan kommer öka kraftigt kommande år. Därför är vi mycket glada över att kunna erbjuda den här laddlösningen tillsammans med Bee, säger Oscar Carmefeldt, Account Manager på Bixia.

Samarbetar med biltillverkare
Bee Charging Solutions är en av Sveriges ledande aktörer för elbilsladdning och driver omställningen till e-mobilitet genom att erbjuda laddlösningar för privatpersoner, företag, fastighetsägare och kommunala aktörer. Företaget har även ett av landets största publika laddnätverk och samarbetar med flera ledande biltillverkare. Det nya skatteavdraget som kom den första januari i år innebär att privatpersoner har möjlighet att göra avdrag när man köper laddutrustning tillsammans med installation. Det betyder att kostnaden för en smart laddbox för hemmabruk med en typ 2-kabel hamnar på runt 10 000 kronor inklusive installation.
– Vi är glada över att ta samarbetet med Bixia till nästa nivå. Tillsammans fortsätter vi att driva omställningen mot elektrifierat genom att göra det ännu enklare för Bixias kunder att köra elbil, säger Magnus Hommel, Key Account Manager på Bee Charging Solutions.

Källa: Bixia