maj 24, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Uppskattad expert på skräddarsydda ventilationslösningar

På Hisingen i Göteborg finner vi företaget som är specialiserat på skräddarsydda ventilationslösningar. Göteborgs Ventilationstillverkning fokuserar på rektangulära lösningar och servar dagligen beställare som Bravida och Assemblin Ventilation.

Företagsnamnet ger en tydlig bild av vad verksamheten i Göteborgs Ventilationstillverkning kretsar kring. VD:n Magnus Normén, som vi träffar i företagets anläggning på Grimboåsen på Hisingen i Göteborg, har ett långt och gediget förflutet i ventilationsbranschen. Han berättar att han sålde sitt tidigare bolag Tåpe Ventilation till St Gobain-gruppen runt 2015, för att därefter spendera ett antal år åt sitt stora fotbollsintresse. IFK Göteborg och Chelsea är klubbarna som alltid har legat honom varmast om hjärtat
– Jag åkte runt i Europa och tittade på många matcher, och parallellt ägnade jag mig bland annat åt att bygga hus. Mina före detta anställda tjatade dock på mig om att starta upp ventilationsverksamheten igen, så för ungefär fem år sedan bestämde jag mig för att köra i gång igen, berättar Magnus med ett leende.

Gott rykte
Göteborgs Ventilationstillverkning AB tillverkar skräddarsydd och kundanpassad rektangulär ventilation för ventilationsinstallatörer runt om i Sverige. Bland kunderna märker vi bland andra Bravida och Assemblin Ventilation.
– Vi har byggt upp ett gott rykte i branschen, våra kunder uppskattar att vi är lättillgängliga, jobbar nära våra kunder och kan rycka ut med kort varsel. De värdesätter förstås också vår långa branscherfarenhet, säger Magnus Normén.

Expanderar
Han medger dock att starten var tuff för bolaget, i synnerhet under pandemiåren, men konstaterar också att företaget under de senaste två åren har haft en stabil tillväxt. Idag sysselsätter Göteborgs Ventilationstillverkning ett 15-tal personer samt en del inhyrd personal. Planer finns på att nyanställa fem eller sex nya medarbetare till en etablering i Kållered som man i skrivande stund planerar att öppna i början av april. Maskinerna är redan införskaffade.
Magnus berättar avslutningsvis att bolaget är ett familjeföretag.
– Min fru Lena sköter ekonomin och våra två söner, Christopher och William, arbetar också i bolaget som säljare respektive verkstadschef, berättar Magnus, vars fotbollsintresse inte har avtagit genom åren.
Göteborgs Ventilationstillverkning sponsrar både IFK Göteborg och IK Kongahälla.

Intervju: Axel Eriksson
Text: Örjan Persson