juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Så minskar du lukten från din fettavskiljare och pumpstation

Medarbetare på ACO Nordic synar produkt.

Många fastigheter har en luktproblematik. ACO Nordic AB är duktiga på att se helheten och hur problemet kan lösas. De säljer inte bara produkter utan står också för rätt kompetens inom området. Restauranger kan till exempel ha problem med sin fettavskiljare och då tittar ACO på hur problemet uppstått och hur den bästa lösningen kan se ut.

Svensk Leverantörstidning träffar Peter Stone – som är kommersiell chef, samt Johan Lingbrand – som är servicechef, på ACO Nordic AB. Vi möts på företagets svenska huvudkontor i Partille.

Effektiv luktreducering
Genom att använda den nya ozongeneratorn ACO Ozone tar du bort den värsta lukten från din fettavskiljare och pumpstation. Produkten är anpassad för att ta sig an dålig lukt från till exempel en storköksmiljö, restaurang och skolor där många människor rör sig.
– ACO Ozone har många fördelar. Den tar liten plats, är energieffektiv, enkel att installera och billig i drift och underhåll, säger Johan.
ACO Nordic arbetar mycket med serviceavtal, vilket också är något som kunderna efterfrågar allt mer. Om kunderna behöver hjälp med montering och driftsättning eller underhåll av anläggningen så är det Johan och hans team som hjälper till på plats.
– Med ett serviceavtal kan du känna dig trygg och veta att ACO åtgärdar alla eventuella problem som en anläggning får. Vi minimerar risken för framtida driftstopp och förlänger anläggningens livslängd, säger Johan.

Smarta helhetslösningar
ACO Nordic är ett innovativt företag som arbetar i framkant och är måna om miljö och kunder. Huvudområdet är avvattningsteknik, inom vilket ACO erbjuder tiotusentals produkter.
– Vi arbetar mycket med system och helhetslösningar, vilket vi är ganska ensamma om på marknaden. Istället för att du som kund ska behöva vända dig till flera olika leverantörer erbjuder ACO samtliga produkter inom området. Merparten av våra produkter produceras på våra egna produktionsanläggningar, säger Peter.

En global världsledare
ACO Nordic AB är det svenska dotterbolaget till ACO Group i Tyskland. ACO Group producerar och säljer säkra och effektiva systemlösningar för hantering av dagvatten, avloppsvatten och spillvatten.ACO Group startades 1946 och är ett företag som verkar globalt. Idag finns ACO Group i 45 länder världen över och med totalt omkring 5000 anställda, varav cirka 30 arbetar i Sverige. Här har det expansiva företaget varit verksamt i 25 år.
– Vi kom till Sverige och Partille 1996. 2012 startade vi även ett säljkontor i Stockholm och sedan fem år tillbaka ett kontor i Norrland och ytterligare ett i Blekinge. Vårt lager ligger i Nässjö. Vi är välrepresenterade och expanderar i Sverige och har en omsättning som har ökat kraftigt de senaste åren. Vi upplever en allt större efterfrågan på företagets produkter, tjänster och helhetslösningar, berättar Peter.

Intervju: Rasmus Lundström