april 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Optimala bygginsatser utan begränsningar

Nybyggd stuga av MICHAB.

Kodeföretaget MICHAB är byggfirman utan begränsningar. Om- och tillbyggnation, renovering, verandor eller komplett nybyggnation – Michael Ivarsson och hans kollegor räds inga utmaningar när de tar sig an uppdrag över hela Göteborg och Bohuslän.

Vi träffar Michael Ivarsson, som äger och driver det egna företaget MICHAB sedan 1996, på ett av företagets byggen i Kode utanför Kungälv. Efter ett antal år som anställd snickare i Norge tyckte han att det var dags att starta eget och det är ett beslut han aldrig har behövt ångra. Tillsammans med sina två anställda, vilka varit honom trogen i tio år, servar han för närvarande tre stora fastighetsägare samt ett antal privata kunder.
– Vi gör allt inom bygg – renoveringar, om- och tillbyggnader, nybyggnation, verandor, fritidshus, garage, maskinhallar och mycket mer. Tack vare vårt goda samarbete med lokala entreprenörer kan vi alltid ta ett helhetsansvar kring alla våra projekt, från idé och projektering till färdig byggnation. För oss är inget uppdrag vare sig för litet eller för stort, säger Michael Ivarsson som har hunnit samla på sig 25 års erfarenhet av byggbranschen.

Flexibilitet och noggrannhet
Michael och hans medarbetare jobbar mestadels i ett område som sträcker sig över Kungälv, Göteborg, Stenungsund, Orust, Tjörn, Uddevalla och Munkedal. Det har bland annat blivit en del uppdrag på ön Löven dit Michael många gånger har transporterat material med hjälp av helikopter. Detta är ett gott exempel på den flexibilitet som präglar verksamheten, vilken också kännetecknas av lång erfarenhet och stor noggrannhet.
– Jag har alltid lagt stor vikt vid att en fastighets utsida är vädersäkrad på alla sätt med fönster, tak, klädsel och måleri. Det finns inga genvägar till hög kvalitet, vi vill alltid leverera en färdig lösning som håller år efter år, betonar Michael som värdesätter det genuina hantverket, vilket han bär med sig i alla företagets arbetsinsatser.

Lagom storlek
MICHAB:s uppdrag handlar bland annat om lokalanpassningar på uppdrag av fatighetsbolag. I samband med arbetstoppar brukar Michael hyra in två till tre personer, och det händer att man är så många som sju personer när det rör sig om större projekt. Det brukar också bli en del service- och underhållsinsatser i de fastigheter med ett 20-tal lägenheter i Lilla Edet och Kode som Michael själv äger.
– Jag är nöjd med storleken på företaget eftersom vi värnar om kvalitet, nöjda kunder och en personlig dialog med alla våra uppdragsgivare. Vi tar oss bara an jobb som vi vet att vi kan utföra på ett optimalt sätt. Härigenom vet våra kunder att vi alltid levererar det vi lovar, säger Michael Ivarsson.

Research: Oliver Malm
Text: Örjan Persson