juli 19, 2024
TEMA NÄRINGSLIV

Aktiv fastighetsmarknad när Kungälv växer

Svartvit bild av medarbetarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Ale.

Kungälv växer, vilket förstås påverkar fastighetsmarknaden. Trenden är tydlig i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling där man i ett helhetskoncept samlar bank, försäkring och fastighetsförmedling under ett tak. Det är något som tilltalar och skapar trygghet för både köpare och säljare.

Vi träffar Yvonne Karlsson och Karin Rolland som båda är franchisetagare för Länsförsäkringar Fastigheters kontor i Ale och Kungälv. På det sistnämnda, vilket alltjämt verkar under namnet Fastighetsvisioner i Kungälv AB, arbetar sju mäklare, en assistent, en fotograf och en person med ansvar för kundvård.
– Vi har varit en framträdande aktör på den lokala fastighetsmarknaden redan innan vi blev en del av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. När vi fick frågan kändes det dock rätt att ta steget med tanke på den expansion som både vi som fastighetsförmedlare som Kungälv som stad, och egentligen hela Aleregionen upplever, säger Karin och Yvonne.

Kungälv växer
Båda konstaterar att Kungälv expanderar kraftigt just nu, vilket förstås också återspeglas på fastighetsmarknaden.
– Områden som Kärna, Romelanda, Tjuvkil, Ytterby och Kareby växer, och vi ser tydliga flyttströmmar mellan Ale och Kungälv. I det avseendet är det förstås bra att vi har kontor på båda orterna, säger Yvonne Karlsson.
Liksom Karin tycker hon att Kungälv i mångt och mycket har blivit en ny stad, inte minst tack vare bättre kommunikationer till Göteborg, särskilt från Kongahälla Centrum. När fler arbetstillfällen skapas växer också behovet av bostäder, vilket i allra högsta grad påverkar en aktör som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
– Vår ambition är förstås att behålla vår ledande position här i området och anpassa vårt koncept efter rådande fastighetsmarknad. Det är något vi är duktiga på, framhåller Yvonne Karlsson och Karin Rolland.

Helhetskoncept
Tack vare att de båda kontoren i Kungälv och Ale tillhör Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan de erbjuda en helhet kring såväl fastighetsförmedling som bank och försäkring, något som förstås uppskattas av både köpare och säljare. Bolaget är marknadsledande i regionen där man ser sig som ett kundnära företag med kompetenta mäklare som alltid gör det lilla extra för sina kunder.
– Man kan säga att vi har en mycket hög lägstanivå, mycket tack vare god sammanhållning på en arbetsplats där vi har roligt tillsammans. Det är förstås också en trygghet att ha banken i samma lokaler, samtidigt som vi jobbar nära försäkringsavdelningen. Sammantaget formar det ett koncept som våra kunder verkligen värdesätter och uppskattar, säger Karin Rolland.

Research: Oliver Malm
Text: Örjan Persson